9C222782-A9F0-48F2-A8C6-00058DFCD79C.jpeg 076B332A-E501-4779-9428-9B588867533B.jpeg 6E517665-06FE-4FB0-9261-E5F277DAC770.jpeg 5D207589-5590-4E88-8D58-FDD7C330FF3E.jpeg 367C6B54-12A7-4023-AB22-113BB6946A34.jpeg jongenshockey-siteheaderV3.jpg
Mijn Team
Junioren
Zaalhockey
Senioren
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast

Arbitrage

Informatie Scheidsrechters

Open de onderstaande links voor meer informatie:

Alles over fluiten op je club

Alles over spelregels

Alles over fluiten voor de bond

Strafcorner

Fluiten jeugdleden

Begeleiders gezocht!

Versterking commissie gevraagd!

Beleid arbitrage AMVJ 


Op de KNHB site is onder scheidsrechters veel informatie te vinden.

Voor in de agenda: 

NIEUWE DATA VOOR 2018-2019 volgen

Scheidsrechterskaart voor jeugdleden

Het is voor alle jeugdleden bij AMVJ in de A- en B- categorie verplicht om een scheidsrechterskaart te halen. 

AMVJ organiseert daarom verschillende keren per jaar een examenavond in het clubhuis. De voorbereiding gaat via de e-learning omgeving van de KNHB. Aan het begin van het seizoen worden ook instructieavonden georganiseerd en voorafgaand aan het examen is er een vragenrondje. 

Jeugdleden uit de A- en B-categorie die nog geen kaart hebben, krijgen automatisch aan het begin van het seizoen een uitnodiging; zij moeten zich zelf aanmelden voor de examenavond om een inlogcode voor de cursus te krijgen. 

Het niet hebben van de kaart kan gevolgen hebben voor selectie en in het uiterste geval zelfs leiden tot uitsluiting.

Tweedejaars C-leden krijgen aan het einde van het seizoen een eerste uitnodiging: op deze manier kunnen zij zich in de zomer in alle rust inlezen.

KNHB:

De KNHB verplicht ieder lid vanaf 16 jaar een kaart in bezit te hebben. Indien de kaart niet binnen het seizoen gehaald wordt, betekent dat een hogere contributie in vorm van een boete (€50). Deze boete geldt niet voor ouders en vrijwilligers. 

Fluiten door jeugdleden

Per jaar worden jeugdleden 2-3 keer ingedeeld om een wedstrijd te fluiten. Zo kunnen zij de opgedane kennis in de praktijk brengen en paraat houden. Zij worden ingedeeld bij de breedteteams uit de C- en D-categorie. Wanneer zij nog geen of weinig fluitervaring hebben, worden zij altijd begeleid door een ervaren, volwassen scheidsrechter.

Als een jeugdlid wordt opgesteld als scheidsrechter ontvangt deze ruim een week van tevoren een email waarin de fluitbeurt wordt aangekondigd. Dit zal alleen zijn op de dagen van thuiswedstrijden en zoveel mogelijk aansluitend op de eigen wedstrijd.

Indien het jeugdlid verhinderd is om die wedstrijd te fluiten zorgt hij/zij zelf voor een vervanger liefst binnen het eigen team, zodat iedereen eerlijk aan de beurt komt; dit wordt voor de wedstrijd gemeld aan de arbitragecommissie.

Teambegeleiders en categorieleiders van de jeugdfluiters worden ook per email geïnformeerd over de inzet van de teamleden. Hen wordt verzocht erop toe te zien dat hun spelers inderdaad tijdig aanwezig zijn bij de te fluiten wedstrijd of waar nodig voor vervanging hebben gezorgd.

Meer weten? Mail gerust met [email protected] 

Scheidrechterskaart senioren 

De KNHB verplicht ieder lid vanaf 16 jaar een kaart in bezit te hebben. Indien de kaart niet binnen het seizoen gehaald wordt, betekent dat een hogere contributie in vorm van een boete (€50). Bovenstaande boete geldt niet voor ouders en vrijwilligers. 

HC AMVJ stuurt aan het begin van het seizoen een e-mail uit naar alle leden die zijn geregistreerd zonder kaartnummer. 

1  Heb je wel je kaartnummer, geef dit dan door aan [email protected].

2  Heb je wel je kaart, maar je bent je kaart en nummer kwijt? Geef dan je naam, geboortedatum door aan de arbitragecommissie. Zodat we je nummer opnieuw kunnen opvragen (gratis). Er zijn kosten gebonden aan het aanvragen van een nieuwe fysieke kaart. Deze kosten worden doorberekend.

3  Geen kaart, geef je dan op voor de online scheidsrechterscursus.

Scheidsrechterskaart voor ouders/vrijwilligers 

Vrijwilligers en ouders zijn zeer welkom om hun kaart te behalen. 

Deze opleiding volg je via E-learning en kun je dus vanuit thuis doorlopen. HC AMVJ meldt je hiervoor aan. Door de vragen te oefenen, leer je alles over de spelregels. Het examen doe je op de club (of andere club in de buurt). Nadat je geslaagd bent, ga je je eerste wedstrijden fluiten. Na betaling van 7,50 euro wordt er een account voor je aangemaakt en heb je 30 dagen de tijd om te oefenen. Daarna verloopt je account weer. De examendata worden via de website gepubliceerd.

Opgeven?

Via de LISA app kan je je aanmelden en betalen voor de E-learning. Ga naar het hoofdmenu via 'meer' en 'evenementen'. Vermeld erbij je eigen naam in het opmerkingenveld.  

Heb je problemen met de E-learningmodule of lukt het niet om in te loggen? Neem dan contact op met de arbitragecommissie ([email protected]).


 


 
 
4-4  Vervanging veld 1
27-6  Zomerstop
2-7  Panasj seizoensafsluiting
22-8  Ophalen materiaal JR selectie
22-8  1e trainingsweek selectieteams ABCD
23-8  Ophalen materiaal JR selectie
24-8  Ophalen materiaal JR - D categorie