5D207589-5590-4E88-8D58-FDD7C330FF3E.jpeg 6E517665-06FE-4FB0-9261-E5F277DAC770.jpeg 367C6B54-12A7-4023-AB22-113BB6946A34.jpeg 076B332A-E501-4779-9428-9B588867533B.jpeg 9C222782-A9F0-48F2-A8C6-00058DFCD79C.jpeg jongenshockey-siteheaderV3.jpg
Mijn Team
Junioren
Zaalhockey
Senioren
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast

Informatie scheidsrechtercursussen senioren en ouders van jeugdleden

23-8-2021
Nieuwsafbeelding
Het seizoen gaat weer beginnen en om wedstrijden te spelen zijn er natuurlijk ook scheidsrechters nodig! In dit bericht vind je informatie over/voor:
1. De opfriscursus (voor leden en ouders mét een kaart, die hun kennis willen opfrissen)
2. Een online sessie voor ouders die gaan fluiten bij 3- en 6-tallen
3. De cursus en het examen voor ouders van leden die nog moeten leren fluiten
4. Examens voor (senioren)leden die de regels al kennen 
5. Jeugdleden die hun kaart willen halen

Heb je vragen? Mail naar [email protected] 

---

1. Opfriscursus (voor seniorenleden en ouders mét een scheidsrechterskaart): aanmelden t/m 31 augustus
Ken je de regels al, maar wil je je kennis even opfrissen? Meld je dan aan voor de opfriscursus door een e-mail te sturen naar: [email protected] Er zijn geen kosten verbonden aan de opfriscursus.
 
Datum: Woensdag 1 september 2021
Locatie: Clubhuis op HCAMVJ, bovenzaal
Tijd: aanvang 20.00 uur

---

2. Online informatiesessie voor ouders die gaan fluiten bij 3/6-tallen: aanmelden t/m 31 augustus
Ga je fluiten bij de 3-tallen of 6-tallen (=spelbegeleider)? Wil je jouw spelregelkennis even opfrissen of heb je uberhaupt nog nooit gefloten? Zorg dan dat je aanwezig ben op 1 september (20.00-21.30) bij de online informatiesessie. Online, zodat je geen oppas hoeft te regelen! Mischa van Maarssen (JJ coordinator van de arbitragecommissie) geeft een compacte uitleg van de regels en hoe je deze het beste kunt interpreteren bij het spel van jonge kinderen.

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar [email protected]

Ben je verhinderd of wil je je vast van tevoren even inlezen? Dat kan op https://www.knhb.nl/kenniscentrum/opleiding/spelbegeleider-jongste-jeugd

---

3. Scheidsrechtercursus (voor ouders die nog moeten leren fluiten): aanmelden t/m 21 september
Je kunt je nu aanmelden voor de scheidsrechterscursus door een email te sturen naar [email protected] Deze cursus is bedoeld voor ouders met of zonder hockey ervaring, die gaan fluiten bij de 8- en 11-tallen. 
 
De cursus bestaat uit twee avonden les, digitaal cursusmateriaal en een online examen.

Klassikale cursus
De klassikale cursus is op de volgende data:
Les avond 1 Woensdag 22 september 19.30 – 21.30 uur (clubhuis AMVJ)
Les avond 2 Woensdag 29 september 19.30 - 21.30 uur (clubhuis AHBC)
 
De cursus bestaat uit 1 sessie in het clubhuis van AMVJ en 1 in dat van AHBC. Als de coronamaatregelen tegen die tijd dat niet toelaten, gaan we online.

Digitaal cursusmateriaal
Je leest je thuis in en oefent met proefexamens. De PDF bevat veel links naar beeldmateriaal en animaties om spelsituaties te illustreren.
 
Examen
Na de cursus en e-learning gevolgd te hebben, kun je je examen afleggen. Dat doen we door middel van een online multiple choice examen van de KNHB.
 
Data: woensdag 6 oktober/ 13 oktober / 27 oktober
Locatie: Online
Tijd: 19.30 - 20:30 uur

Gezakt of verhinderd? Stuur een e-mail naar [email protected]

Kosten
De kosten van de cursus bedragen € 7,50 per deelnemer. Dit zijn de kosten voor de twee avonden, toegang tot de KNHB portal en een digitaal certificaat. Je kunt betalen via de AMVJ app. Onder Meer -> evenementen vind je een evenement 'Scheidsrechterscursus (SR en ouders)'. Na ontvangst van de aanmelding met betaling zal je account worden geactiveerd.
 
Aanmelden
- Aanmelden voor deze cursus kan t/m 21 september via de AMVJ-app. Ouders van jeugdleden moeten ingelogd zijn op de account van hun kind; seniorenleden natuurlijk op hun eigen account.
- Als je hebt aangemeld (en betaald) via de AMVJ app, mail dan de volgende gegevens naar [email protected]:
       - Gewenste examendatum (zie hierboven)
       - Voor ouders van jeugdleden: volledige eigen naam, adres, e-mailadres, telefoonnummer, geboortedatum. Dit e-mailadres wordt gebruikt om de accountgegevens naartoe te verzenden. Een foutief e-mailadres leidt tot het niet correct verzenden van de accountgegevens.
 
English Exam?
The e-learning and rules are in Dutch. If you prefer we can arrange an exam in English. Please let us know ([email protected])!
 
----

4. Ik ken de regels al, maar moet mijn kaart nog halen: aanmelden t/m 5 oktober
Meld je aan voor het examen via de AMVJ app. Je krijgt dan ook toegang tot de e-learning. Lees hieronder door wat je moet doen:

Digitaal cursusmateriaal
Je leest je thuis in en oefent met proefexamens. De PDF bevat veel links naar beeldmateriaal en animaties om spelsituaties te illustreren.

Examen
Na de e-learning gevolgd te hebben, kun je je examen afleggen. Dat doen we door middel van een online multiple choice examen van de KNHB.
 
Data: woensdag 6 oktober/ 13 oktober / 27 oktober
Locatie: Online
Tijd: 19.30 - 20:30 uur

Gezakt of verhinderd? Stuur een e-mail naar [email protected]

Aanmelden
- De kosten van de cursus bedragen € 7,50 per volwassen deelnemer. 
- Dit zijn de kosten voor de twee cursusavonden (niet verplicht), toegang tot de e-learning, het examen en een digitaal certificaat.
- Je kunt betalen via de AMVJ app. Onder meer-> evenementen vind je een evenement 'Scheidsrechterscursus (SR en ouders)'. Na ontvangst van de aanmelding met betaling zal het account worden geactiveerd.
- Aanmelden voor dit examen kan t/m 5 oktober via de AMVJ-app. Heb je betaald; stuur dan een mailtje met de gewenste examendatum ([email protected]). Graag ontvangen wij dan de volgende gegevens:
     - Gewenste examendatum 
     - Van ouders van jeugdleden de eigen naam, adres, e-mailadres, telefoonnummer, geboortedatum. Dit e-mailadres wordt gebruikt om de accountgegevens naartoe te verzenden. Een foutief e-mailadres leidt tot het niet correct verzenden van de accountgegevens.

English Exam?
The e-learning and rules are in Dutch. If you prefer we can arrange an exam in English. Please let us know!

---

5. Info voor jeugdleden
Vanaf 1e jaars B is het verplicht om de scheidsrechterskaart te halen. Jeugdleden hoeven hiervoor niet te betalen. Hierover volgt later meer informatie!
 
11-12  Balkentraining (instuif)
18-12  Balkentraining (instuif)
25-12  Kerstvakantie
29-12  Zaalclinic (8E t/m A)
5-1  Zaalclinic (8E t/m A)
2-3  Schoonmaakdag
18-3  Silver Cup: Alkmaar D1 vs AMVJ D1