jongenshockey-siteheaderV3.jpg 367C6B54-12A7-4023-AB22-113BB6946A34.jpeg 9C222782-A9F0-48F2-A8C6-00058DFCD79C.jpeg 076B332A-E501-4779-9428-9B588867533B.jpeg 5D207589-5590-4E88-8D58-FDD7C330FF3E.jpeg 6E517665-06FE-4FB0-9261-E5F277DAC770.jpeg
Mijn Team
Junioren
Zaalhockey
Senioren
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast

CORONA MAATREGELEN op Sportpark 't Loopveld bij AMVJ

15-9-2020
Nieuwsafbeelding

Update 21 augustus: Wil je thuis al het registratieformulier invullen? Hier is het te vinden: https://amvj.amsterdam/gezondheidscheck

----------------- Het nieuwe seizoen staat voor de deur. De komende tijd gaan we naast de trainingen ook weer wedstrijden spelen. Dat zal voor veel drukte gaan zorgen op ons sportpark. En omdat het coronavirus weer opleeft, heeft AMVJ Hockey samen met alle andere AMVJ verenigingen regels opgesteld om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen. Het AMVJ-terrein wordt de komende week nog meer corona-proof gemaakt. Het motto blijft:GEEF CORONA (nog steeds) GEEN KANS


Alle onderstaande maatregelen zijn gebaseerd op maatregelen van de overheid, NOC-NSF en KNHB. We verwachten van alle AMVJ-leden en bezoekers hierin hun medewerking. We doen dit met elkaar en voor elkaar!


Hieronder lees je over de maatregelen.


Algemene uitgangspunten

 • Blijf thuis bij klachten en laat je testen;
 • Was vaak je handen met water en zeep;
 • Houd 1,5 m afstand tot personen van 18 jaar of ouder (uitzondering tijdens spelsituaties).
 • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen.
 • Schud geen handen, ook geen shake hands voor de wedstrijd
 • Iedereen boven de 12 jaar: ben je in een t oranje/rood gebied geweest, dan is 10 dagen thuis quarantaine verplicht voor je weer op AMVJ mag komen.

Besmetting binnen het team?

De KNHB volgt hierin de overheidsrichtlijnen:

 • Besmette spelers of spelers die verplicht worden gesteld in quarantaine te gaan, blijven thuis en nemen niet deel aan wedstrijden, trainingen of andere clubactiviteiten. Wij vragen iedereen om hierin zijn of haar verantwoordelijkheid te nemen.
 • Bij een besmetting binnen een team, bepaalt de GGD op basis van bron- en contactonderzoek de gevolgen voor de rest van het team. Over het algemeen verblijven hockeyers tijdens een wedstrijd of training niet meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van een andere persoon en zal de GGD teamgenoten zien als "overige niet nauwe contacten”. Deze spelers mogen blijven deelnemen aan wedstrijden maar moeten hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden en thuis blijven zodra een van de door de overheid genoemde klachten optreedt. Daarbij geldt: safety first, neem je verantwoordelijkheid!
 • In beginsel worden alle wedstrijden gespeeld, ook als er in een team een of meerdere personen positief getest zijn op het coronavirus of personen in quarantaine zijn gesteld. Mocht een team onverhoopt in de problemen komen, schakel dan tijdig met de competitieleiding over de mogelijkheden tot uitstel van de wedstrijd.

Gezondheidscheck AMVJ clubhuis

Wij verzoeken alle sporters en bezoekers vanaf 13 jaar voor de ingang van het sportpark een gezondheidscheck doen en daarbij een registratieformulier invullen. De gezondheidscheck bestaat uit vijf vragen, het registratieformulier kun je invullen op je telefoon via een QR code of van te voren via de AMVJ stichting website. De registratie is niet verplicht, maar is wel gewenst. Het wordt alleen gebruikt voor eventueel bron- en contactonderzoek van de GGD. De QR code is te vinden op een poster, onder andere bij de ingang van het sportpark. 

Het AMVJ terrein: 1,5 meter afstand!

Iedereen is rondom de velden en in het clubhuis verplicht om 1,5 meter afstand te houden. De uitzonderingen zijn:


 • Tijdens spelsituaties hoeft geen afstand gehouden te worden (wel in rustmomenten, bijvoorbeeld in de bespreking of als wissel).
 • Jongeren t/m 17 jaar (ABC categorie) hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden.
 • Kinderen t/m 12 jaar (t/m D categorie) hoeven geen 1,5 meter afstand te houden tot anderen.
 • Personen die tot één huishouden/gezin behoren hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden.

Wij vragen iedereen zich hier aan te houden en ook elkaar erop te wijzen wanneer de afstandsregels niet in acht worden genomen. Merken we dat ouders/spelers/bezoekers zich hier bewust niet aan houden, dan kan de toegang geweigerd worden.


Na de training of wedstrijd mag je met jouw team maximaal een uur blijven. We snappen dat dit jammer is, maar gezien de omstandigheden onvermijdbaar. Zo blijft er voldoende ruimte voor andere teams.

Kleedkamers

De kleedkamers mogen niet gebruikt worden. Op basis van de beperkte aantal kleedkamers is het helaas niet mogelijk om 1,5 meter afstand te houden in de kleedkamers. Daarnaast zijn de kleedkamers slecht geventileerd en over het algemeen te klein. Daarom verzoeken we iedereen (zowel AMVJ spelers als spelers van de tegenstander) omgekleed naar wedstrijden/trainingen te komen. Wij hopen op begrip hiervoor.

Teambesprekingen mogen dus niet in het clubhuis of kleedkamers plaatsvinden maar vinden plaats buiten op het gras of rond het clubhuis. 

Clubhuis

 • Het clubhuis zal open zijn voor consumpties. Het is echter niet mogelijk om in de kantine te consumpties ook te nuttigen, dit dient buiten plaats te vinden. Per team mag 1 persoon bij de bar een bestelling doen.
 • Toegang tot het clubhuis is enkel mogelijk via de tenniszijde. De uitgang is aan de hockeyzijde. Koffie en thee worden in papieren bekers geschonken. 
 • De beheerder van het clubhuis heeft gezorgd voor desinfectiemiddelen bij de ingang en uitgang. 

Sportspecifieke regels 

 • Hesjes worden na de training gewassen door de verantwoordelijke binnen het team. Dit is bij de jeugd de trainer; bij de senioren mag dit iedereen van het team zijn. 
 • Sporters kunnen worden geweigerd of naar huis worden gestuurd tijdens de training bij (vermoeden) van klachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, of koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak. 
 • Drink alleen uit jouw eigen bidon. 
 • Bij vervoer van spelers uit meerdere huishoudens van en naar een sportcomplex wordt een mondkapje in de auto geadviseerd.

Tijdens wedstrijden

 • Het DWF laat zien wie een wedstrijd heeft gespeeld, registreer ook wie aanwezig was tijdens een training of oefenwedstrijd. Vergeet niet ook de begeleiding die op het veld is geweest te registreren (bij de opmerkingen). Dit helpt een eventueel bron- en contactonderzoek van de GGD. Dit wordt dus gedaan naast de registratie met de QR code.
 • Het is belangrijk dat de spelers en begeleiding van teams na afloop van een wedstrijd en met inachtneming van de geldende afstandsbepalingen, zo snel mogelijk de dugout leegmaken en het veld verlaten. Pas wanneer een team het veld verlaten heeft, kan een volgend team het veld (en de bijbehorende dugout) betreden.
 • We doen geen shake-hands and geen yell. Teams doen als alternatief "stickie tik” of stellen direct op.
 • Vanaf 18 jaar: de 1,5 meter afstand mag alleen tijdens spelsituaties worden genegeerd maar moet in alle andere situaties ook op het veld gehandhaafd worden, dus ook tijdens rustmomenten en wisselbeurten. Ook op en rondom de dug-out. Coaches en begeleiders van 18 jaar of ouder dienen ten opzichte van elke andere persoon afstand te behouden.
 • We adviseren om cornermaskers na elk gebruik te desinfecteren en de helm/handschoenen van wisselkeepers na elke wedstrijd.

Publiek en ouders

Langs de velden zullen we markering aanbrengen waaruit blijkt wat 1,5 meter is. Zo kan iedereen de juiste afstand houden. Net als in het profvoetbal geldt: applaus mag, schreeuwen niet.

De komende tijd zullen we monitoren of het niet te druk wordt op het sportpark, zodat 1,5 meter gegarandeerd kan blijven. Wordt het toch te druk, dan kan het bestuur -in overleg met alle andere AMVJ besturen- besluiten publiek en ouders toegang tot het sportpark te ontzeggen.

Tot slot

Het naleven van alle protocollen en regels kunnen wij (besturen van alle AMVJ verenigingen) helaas niet alleen. Help mee en spreek elkaar aan en vooral: neem je eigen verantwoordelijkheid door je aan deze regels te houden. Heb je nog vragen, dan kan je die altijd stellen bij de verenigingsmanager: [email protected].  


Wij wensen jullie een veilig, sportief en fijn hockeyseizoen!

 
21-9  Introcursus nieuwe hockeyouders (...
23-9  Scheidsrechterscursus ouders 2020...
29-9  Workshop positief coachen
30-9  Scheidsrechterscursus ouders 2020...
7-10  Scheidsrechtersexamen
10-10  Herfstvakantie
19-10  Vergadering CL ABCD