367C6B54-12A7-4023-AB22-113BB6946A34.jpeg jongenshockey-siteheaderV3.jpg 076B332A-E501-4779-9428-9B588867533B.jpeg 5D207589-5590-4E88-8D58-FDD7C330FF3E.jpeg 6E517665-06FE-4FB0-9261-E5F277DAC770.jpeg 9C222782-A9F0-48F2-A8C6-00058DFCD79C.jpeg
Mijn Team
Junioren
Zaalhockey
Senioren
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast

Demi is al sinds haar 12e trouw AMVJ-lid

12-5-2020
Nieuwsafbeelding

‘Zolang ik hockey, speel ik bij AMVJ’


Een van de eerste trouwe AMVJ’ers die vanuit de jeugdopleiding doorstroomde naar de senioren, is Demi Deegen (23). Op haar twaalfde kwam ze bij de club en inmiddels is ze als Dames 3-lid én fanatiek jeugdtrainer niet meer weg te denken van de velden. "Een groot deel van mijn sociale leven is hier op de club.”


Hoe ben je bij AMVJ terechtgekomen?

"Op mijn twaalfde ben ik lid geworden van AMVJ, ik kwam toen in het meisjes D1-team. Ik woon in Diemen en oriënteerde me eerst op een andere club in de buurt. Toen die vol bleek te zitten, ben ik een kijkje gaan nemen op AMVJ. Ik voelde me direct welkom en de sfeer was zo ontspannen, dat ik me ook gelijk thuis voelde. Fouten maken mocht, iedereen was aardig… die andere club was ik gelijk vergeten!”


Hoe heb je in al die jaren de jeugdopleiding zien groeien?

"Toen ik zelf in de jeugd hockeyde, stond de opleiding nog in de kinderschoenen. Er waren destijds ook bijna alleen nog maar eerstelijns teams. Het was ontzettend leuk en gezellig en ik had een goede band met de coaches en trainers, maar als ik ‘mijn tijd’ vergelijk met de huidige jeugdopleiding, zie ik wel dat daar echt in is geïnvesteerd de afgelopen jaren. Er kwamen meer teams, er kwam een selectie en er ontstond een waterdicht plan om eigen jeugd intensief op te leiden. Als ik nu zie hoeveel kinderen er dagelijks op de club rondlopen en hoeveel goede, professionele trainers en coaches op de velden staan om hen op te leiden, zie ik dat de club echt is gegroeid.”


Wat vind je van de overgang van de jeugd naar de senioren bij AMVJ?

"Ik speel zelf in Dames 3 en zie echt dat de A-jeugd die doorstroomt, technisch en tactisch goed opgeleid is. De aanwas die vanuit de jeugd naar de seniorenteams komt, is dus echt van serieuze kwaliteit. Bovendien is het mooi dat we het Jong Dames-team hebben als voorportaal, zodat de overstap richting het seniorenhockey minder groot is en speelsters nog beter voorbereid aankomen in een Damesteam.”


Je geeft zelf ook training aan de jeugd. Zit het je in het bloed?

"Ik begon daar inderdaad al vrij snel mee nadat ik bij de club ben gekomen. Eerst aan de allerkleinsten op de zaterdag, en inmiddels train ik doordeweeks de D-breedteteams en coach ik samen met Rogier meisjes C1. Hoewel ik iets heel anders studeerde, een media-opleiding, merkte ik dat ik telkens weer terugkeerde bij het hockey. Zelfs studieopdrachten en het afstudeerproject van mijn opleiding heb ik weten te koppelen aan de sport. Inmiddels ben ik begonnen aan de opleiding fysiotherapie, omdat ik merkte dat mijn hart ligt bij bewegen en bij het werken met kinderen.”


Hoe zit dat met jou: eens een AMVJ’er, altijd een AMVJ’er?

"Ja, bij AMVJ voel ik me thuis. Zolang ik hockey, speel ik bij AMVJ. Een andere club hoeft van mij niet. Ik vind het fijn om bij de club betrokken te zijn en zit ook in de TC Senioren. Mij zul je dus niet gauw zien weggaan. Een groot deel van mijn sociale leven is hier: ik heb hier allemaal vrienden en vriendinnen die ook training geven en als ik de kantine binnenkom, weet Koen al dat ik een cappuccino wil. Het is echt een familiegevoel!”

 
14-6  Bekendmaking teamindeling junioren
4-7  Zomervakantie