IMG_0812-2.JPG JD1.jpg _57A7031.jpg unnamed-7.jpg D1 foto 2016.jpg beestige opening.jpg
Mijn Team
Junioren
Zaalhockey
Senioren
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast

Athletic Skills Model UniekbijHCAMVJ: inschrijving geopend!!

17-7-2018
Nieuwsafbeelding
Op de Witte rookdag al aangekondigd: unieke Athletic Skills Model trainingen bij HC AMVJ! Inschrijven kan vanaf nu!

Uit onderzoek blijkt dat kinderen veel minder motorisch vaardig zijn dan vroeger. Dit leidt tot meer blessures en meer uitval bij sport. Een enquête bij hockey internationals (NL) wees uit dat 127 van de 137 deelnemers tijdens hun jeugd meerdere verschillende sporten hebben beoefend. Verder is uit onderzoek bekend geworden dat olympische medaille winnaars in hun jeugd aan minimaal 3 of meer sporten hebben gedaan. De variatie in sport zorgde voor plezier, betere motoriek en uiteindelijke betere prestaties in hun hoofdsport.

Bij HC AMVJ zetten we in op het verbeteren van de gehele motoriek van álle kinderen, in de selectieteams en in de breedteteams. ASM werkt met grondvormen van bewegen (balans, gooien, vangen, schoppen, rennen, rollen, vallen, etc) die verwerkt zitten in donorsporten (judo, voetbal, tennis, rugby, kickboksen, etc). Veel kinderen doen alleen aan hockey, bewegen op die manier eenzijdig en trainen daarom vele grondvormen van bewegen minder vaak of helemaal niet. Uiteraard blijven wij een hockeyclub en er is altijd een link met hockey. Het gaat er bij de ASM training specifiek om het leren van vaardigheden (Athletic Skills), niet om het leren van de donorsport.

Hoe gaan we dit implementeren op HC AMVJ? Naast de reguliere trainingen bieden we op een extra moment ASM training aan. De ASM trainingen zijn op de volgende momenten en vinden plaats op de velden van HC AMVJ:
- M8E: dinsdag 1600-1700
- MD3/MD4/MD6/MD7/MC6/MC7: dinsdag 1700-1800
- MD2/JD1/JD2/J8E: vrijdag 1600-1700
- MC3/MC4/MC5/JC1: vrijdag 1700-1800

Het is vanaf nu mogelijk om in te schrijven voor de ASM training van het herfstblok. Inschrijven kan via de LISA APP (meer - evenementen). Een blok is 10 lessen en kost €50. Tijdens de herfsttrainingen (september, oktober en november) bieden wij in elk geval looptraining en kickboksen aan! We zijn nog druk bezig met het vastleggen van andere donorsporten. Het belooft een veelzijdig en interessant programma te worden!

Heb je een buurjongen, vriendinnetje of oud-AMVJ lid die dit soort trainingen ook leuk vindt, dan is er de mogelijkheid tot het laten meedoen van een introducé. Huidige AMVJ leden hebben wel voorrang!

Mocht je vragen hebben en/of lukt aanmelden niet, stuur dan aub even een mailtje naar [email protected]

Sportieve groet,

Annelies Brocken, ASM Specialist bij HC AMVJ
 
22-7  start zomervakantie
27-8  Start voorbereidingen selectie/op...
29-8  AB-jeugd helpen bij D-prepkamp
29-8  D prepkamp 29/30 augustus
30-8  C prepkamp 30/31 augustus
31-8  AB prepkamp 31 aug/ 1 sept
1-9  Lustrum clinic 6 en 8 tallen